Росія і Туреччина вперше разом вдарили по ІДІЛ

Повітряно-космічні сили Росії і ВПС Туреччини проводять першу спільну повітряну операцію проти ІДІЛ в передмістях Ель-Баб, що в провінції Алеппо

Про це повідомив журналістам начальник Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил Росії генерал-лейтенант Сергій Рудськой, передає Depo.ua із посиланням на ТАСС.

"До повітряної операції, узгодженої з сирійською стороною, залучаються дев'ять ударних літаків ВКС Росії, в тому числі чотири Су-24м, чотири Су-25 і один бомбардувальник Су-34, а також вісім літаків ВПС Туреччини: 4 F-16 і 4 F -4. Всього уражається 36 об'єктів ", - сказав він.

За його словами, всі об'єкти, за якими наносяться авіаудари, були заздалегідь узгоджені по лінії Генеральних штабів і командування авіаційних угруповань двох країн. "Протягом двох останніх діб велася дорозвідка цілей з використанням комплексів безпілотних літальних апаратів і засобів космічної розвідки", - уточнив Рудськой.

"Оцінка перших результатів нанесення ударів по терористах ІДІЛ показала високу ефективність спільних дій російської та турецької авіаційних угруповань", - зазначив він.

Нагадаємо, що кілька днів тому з'явилася інформація про те, що Росія перекидає до Сирії додаткові сили ударної авіації, в тому числі й Су-25.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme