Прокуратура взялася розслідувати кричущі порушення у Мукачівському психінтернаті

За фактами порушень прав підопічних у Мукачівському психоневрологічному інтернаті розпочато кримінальне провадження

Прокуратура взялася розслідувати кричущі…

Про це Depo.Закарпаття повідомили у прокуратурі області.

Мукачівською місцевою прокуратурою за виявленими фактами порушення прав підопічних у Мукачівському психоневрологічному інтернаті внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення – службова недбалість.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено здійснювати слідчому відділу Мукачівської поліції ГУНП в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Мукачівської місцевої прокуратури.

Нагадаємо, моніторингова група встановила факти незаконної ізоляції до осіб з психічними розладами у підвальній кімнаті з металевою решіткою на дверях, заборони підопічним знаходитись у власних кімнатах в денний час, залучення до сільськогосподарських робіт недієздатних осіб, яким не рекомендована працетерапія.

Водночас виявлено факти, коли недієздатні підопічні інтернату, які мають опікуна та всупереч закону підписують офіційні документи на отримання соціальної допомоги (адже жодного правочину такі особи вчиняти не можуть, так як не мають необхідного обсягу цивільної дієздатності).

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme