Полтавські поліцейські забрали чотирьох дітей у горе-батьків

На Полтавщині поліцейські забрали дітей у батьків алкоголіків

Полтавські поліцейські забрали чотирьох…

Під час проведення профілактичного рейду поліцейські спільно зі службою у справах дітей Полтавського району перевіряли житлово-побутові умови родин, які опинилися в складних життєвих обставинах, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу обласної поліції.

З батьками комісія проводила профілактичну та роз'яснювальну роботу щодо відповідальності за вчинення насильства відносно дітей та за неналежне виконання батьківських обов'язків.

Цього дня до поліції звернувся голова однієї із сільських рад району з проханням перевірити будинок, в якому проживає родина, яка знаходиться на обліку.

Місцеві жителі занепокоїлись тим, що довгий час ніхто не відчиняє двері будинку, а на подвір’ї сім’я не з’являється. Поліцейські довгий час не могли достукатись до оселі, але все ж двері правоохоронцям відчинили. Батько та матір мали ознаки алкогольного сп’яніння. Матеріально – побутові умови не придатні для проживання, а в будинку бруд та антисанітарія. Правоохоронці та соціальні служби неодноразово закликали батьків змінити свій підхід до виховання дітей та власний спосіб життя. Лише за останні півроку поліцейськими було складено 3 адміністративні протоколи щодо невиконання свої батьківських обов'язків.

Полтавські поліцейські забрали чотирьох дітей у горе-батьків - фото 1

На підставі акту обстеження матеріально - побутових умов проживання даної родини та клопотання служби у справах дітей було прийнято рішення про негайне вилучення неповнолітніх із сім’ї. Чотирьох дітей, віком від 3-х до 16-и років доставлено до центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

На підставі акту обстеження матеріально - побутових умов проживання даної родини та клопотання служби у справах дітей було прийнято рішення про негайне вилучення дітей із сім’ї. Їх було доставлено до центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Крім того, під час рейду перевіряючі виявили ще один факт неналежного виконання матір’ю своїх прямих обов'язків по вихованню дитини. Працівниками поліції склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, провели профілактичну бесіду та дали термін для усунення недоліків у побуті та створення більш комфортніших умов для проживання дитини!, - розповів Артем Шарай, старший інспектор Полтавського районного відділення поліції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme