Новий президент Європарламенту назвав свої головні завдання

Обраний головою Європарламенту італійський євродепутат, представник фракції Європейська народна партія Антоніо Таяні після виборів подякував учасникам голосування та своїм суперникам і означив свої завдання як голови асамблеї

Про це він сказав на прес-конференції у Страсбурзі, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Я буду головою всіх (європарламентарів). Я не буду прем'єр-міністром Європейського Союзу, а стану тільки гарантом Європарламенту, який сподівається бути сильним, і я розраховую зуміти доводити ідеї парламенту до Ради ЄС, беручи до уваги те, що думає меншість. Я буду представляти не тільки свою думку, але також думка парламенту", - сказав Таяні.

За його словами, він не має своєї політичної програми, так як буде керуватися програмою Європейського парламенту.

Таяні перерахував головні актуальні проблеми, якими має намір займатися на посаді голови асамблеї: тероризм, імміграція, економічне зростання, соціальна політика та зайнятість, цифрова економіка, енергетичні питання, а також захист європейських цінностей.

Зазначимо, що він змінить на посту Мартіна Шульца, який залишає Брюссель і повертається в німецьку політику.

Нагадаємо, 17 січня відбулися вибори нового президента Європарламенту. На цю посаду вісім політичних сил ЕП висунули по одному кандидату. Незважаючи на це, члени коаліції домовилися підтримати Антоніо Таяні, кандидата від найбільшої за чисельністю партії – Європейської народної партії. Зараз він обіймає посаду віце-президента Європарламенту.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme