Навіщо Савченко заговорила мовою Пінчука

СБУ продовжує ігнорувати заяви Надії Савченко, через що у суспільства до спецслужб виникає багато запитань

Навіщо Савченко заговорила мовою Пінчука…

Видається на те, що Надія Савченко цілеспрямовано наривається на серйозні проблеми. Після того, як її попросили з фракції "Батьківщини", парламентського комітету з питань нацбезпеки та ПАРЄ, схоже, наступним етапом у політичній кар’єрі льотчиці стане епопея з позбавленням її депутатського мандату. Після вчорашньої заяви депутатки для цього з’явилися значно більше підстав.

В ефірі одного з телеканалів Савченко заявила, що повернути Донбас можна лише шляхом тимчасової здачі Криму. "Якби не кричали і не рвали на собі вишиванки деякі народні депутати, скільки б вони не кричали, що ми не здамо. Вони повинні відмовитися від Криму. Він зараз залишається невизнаною окупованою територією. Крим - це чергове Придністров'я. І щоб не зробити Придністров'ям ще й Донбас - вони будуть робити це тим, що залишать окупованим Крим і заберуть Донбас. Іншого мирного шляху я поки що не бачу", - зазначила нардеп.

По суті, вийшов такий собі Пінчук-стайл: у кінці грудня в американському Wall Street Journal вийшла скандальна стаття олігарха Віктора Пінчука, яка звелася до того, що Україна має віддати росіянам Крим та легалізувати путінський сценарій з виборами на окупованому Донбасі. Після вкрай негативної реакції громадськості Пінчуку довелося публікувати нову статтю, у якій він дав задню.

Тепер його тези фактично продублювала Савченко. Це дало привід представникам громадськості у соцмережах запідозрити льотчицю в зв’язках Савченко із зятем Леоніда Кучми. Тим паче, знайшлися посилання на сюжети початку 2010-х років на телеканалах, які входять до медіа-групу Пінчука. СТБ та АйСіТіВі зробили кілька інтерв’ю з тоді ще нікому не відомою Савченко, яка служила у Збройних силах України. Та чи справді вона тісно пов'язана Пінчуком, достеменно невідомо.

У ВР різко відреагували на чергову "зраду". "Готую запит в Генпрокуратуру і СБУ з проханням дати правову оцінку заявам Савченко на предмет закликів до зміни територіальної цілісності України", - заявив нардеп від "Народного Фронту" Дмитро Тимчук. Теоретично наслідком діяльності депутатки вже давно мала б стати кримінальна справа, утім СБУ і надалі ігнорує дану персону. Навіть скандал з опублікуванням нардепшою списків військовополонених так і не призвів до якихось реальних зрушень. Більш того, складається стійке враження, що у Савченко з СБУ або окремими спіробітниками цього відомства - повна злагода. 

Чи буде ухвалене політичне рішення поставити крапку на депутатській кар’єрі ще донедавна народної героїні? Судячи з усього, ні. Навіть сліпому видно: справа не страху, що кримінал проти Савченко використає російська пропаганда, а в тому, що хтось ліпить з неї політичну фігуру, і цей хтось - дуже впливовий.  

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme