Наглядову раду "ПриватБанку" очолив консультант МВФ

Наглядова рада "ПриватБанку" обрала своїм головою консультанта Міжнародного валютного фонду Енгіна Акчакочу

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк на своїй сторінці в Facebook, передає Depo.ua.

"Вчора відбулася перша зустріч нового складу наглядової ради "ПриватБанку" та обрання її голови", - зазначив він.

Данилюк підкреслив, що упевнений в тому, що Акчакоча впорається з новими обов'язками. "Енгін є легендарним банкіром, який свого часу допоміг Туреччині подолати фінансову кризу, а сьогодні допомагає відновити найбільший банк у країні", - написав він.

Крім цього Данилюк додав, нова наглядова рада "ПриватБанку" сформована з найкращих світових фахівців, більшість з яких - іноземці та представники міжнародних фінансових організацій.

За словами Данилюка, такий склад наглядової ради "ПриватБанку" справді незалежний і якщо б він працював до націоналізації фінустанови, то вдалося б уникнути багатьох проблем.

Нагадаємо, 26 грудня 2016 року "ПриватБанк" сформував склад правління.

Раніше Міністерство фінансів сформувало наглядову раду "ПриватБанку", до якої увійшли Акчакоча, директор Європейського банку реконструкції і розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж, керуючий партнер Apollo Management Андреа Монета, перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, колишній заступник міністра фінансів Артем Шевальов, представник Світового банку Стівен Силиг, уповноважений з перспективним проектам "Нафтогазу України" Сергій Алексєєнко.

18 грудня Нацбанк України визнав "Приватбанк" неплатоспроможним і запропонував уряду його націоналізувати. Головний власник банку Ігор Коломойський погодився на це і 22 грудня банк офіційно перейшов у власність держави

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme