На Львівщині судять учасника АТО

На останньому судовому засіданні Роксолана Белей заявила про часткову відмову від позову

У Бродівському районному судді відбудеться чергове судове засідання за позовом невістки міського голови Бродів Роксолани Белей проти учасника російсько-української війни у складі Батальйону "Січ" (2015 р.), свободівця Михайла Галущака та колишнього депутата Бродівської міської ради від ВО "Свобода" Романа Яремовича. Про це пише Depo.Львів з посиланням на Вголос.

Від відповідачів вимагають моральне відшкодування у розмірі 30 тис грн. та спростування інформації, яка була перепощена у соціальній мережі "Фейсбук".
За словами Михайла Галущака, призначення дати судового засідання найкраще відображає всю історію цього судового процесу. «У нашій історії вже були приклади, коли для одних Різдвяні свята – це коляда, а для інших – можливість розправитись з інакодумцями. Завтра українські сім’ї готуються до Другого Святвечора, але комусь, очевидно, побачити нас на лаві підсудних є важливішим", – зазначив учасник російсько-української війни.
Нагадаємо, що невістка міського голови міста Броди Роксолана Белей подала позов до суду про спростування інформації, викладеної у соціальній мережі "Фейсбук".
Йшлося про рішення Бродівської міської ради "Про надання дозволу на розробку детальних планів територій земельних ділянок в м. Броди по вул. Заставки для учасників АТО".
Проект рішення передбачав надання ділянок під житлову забудову чотирьом учасникам війни, а при розгляді питання на сесії депутати підтримали пропозицію про виділення землі ще трьом родинам загиблих воїнів. Однак посадовці міської ради сфальсифікували рішення, виключивши з нього сім'ї загиблих. Михайло Галущак описав це на своїй сторінці у соцмережі.
З опублікованого допису одне із львівських ЗМІ зробило новину.
Власне за її поширення і було подано до суду на Михайла Галущака, це ЗМІ та бродівчанина Романа Яремовича, який як і десятка інших користувачів соцмереж перепостив цю новину. Очевидно, Роман Яремович фігурує у цій справі через бродівську приписку, інакше б – суд не відбувся у м.Броди.
На останньому судовому засіданні Роксолана Белей заявила про часткову відмову від позову до ЗМІ, яке опублікувало цю новину.
У заяві Роксолани Белей йдеться, що вона відмовляється від позовних вимог до відповідача-1, зокрема не вимагає спростування інформації стосовно неї на сайті, а також морального відшкодування у розмірі 30 тисяч гривень.
До інших відповідачів позовні вимоги залишаються. 

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme