На Летичівщині майже три сотні гектарів землі використовувалися протизаконно

"Фермер" порушив одразу кілька норм еористування землею

На Летичівщині майже три сотні гектарів…

На Хмельниччині припинили незаконне користування більше 267 га сільгоспземель вартістю понад 6,5 млн грн, повідомляє Depo.Хмельницький.

Факти неправомірного набуття права користування великою площею сільгоспугідь виявили на території Митковецької та Ярославської сільських рад Летичівського району.

"На підставі розпоряджень Летичівської райдержадміністрації та наказів ГУ Держземагентства у Хмельницькій області у жовтні 2014 року із мешканцем одного з сіл Хмельницького району укладено 9 договорів оренди земельних ділянок сплощею понад 267 гектарів для ведення фермерського господарства, - розповідає начальник Летичівського відділу місцевої прокуратури Денис Гуменний. - При тому в орендаря відсутня будь-яка сільськогосподарська техніка, а фермерське господарство створено лише через чотири місяці після укладення договорів оренди, незважаючи на те, що земельні ділянки надані саме з цією метою."

Всупереч вимогам чинного законодавства, орендар не надав жодних доказів щодо обґрунтування розмірів бажаної земельної ділянки, а також наявності права у членів фермерського господарства на безоплатне одержання земельних ділянок у власність.

Самі ж землі надані не єдиним масивом, а розташовані на значній відстані одна від одної, що унеможливлює їх раціональне використання.

Це все підтверджує, що дійсний намір громадянина спрямовувався не на ведення фермерського господарства, а штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду поза передбаченої законодавством процедури земельних торгів.

Відтак, місцева прокуратура звернулася у суд з позовними вимогами до Летичівської райдержадміністрації, ГУ Держземагентства в області та орендаря про визнання недійсними розпорядження, наказу і укладених на їх підставі договорів оренди.

Наразі позовні вимоги суд задовільнив, а земельні ділянки вартістю понад 6,5 мільйона гривень підлягають поверненню державі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme