Муженко хоче повчити НАТО воювати, готує сценарії

Україна готова поділитися набутим бойовим досвідом із військовими Північноатлантичного альянсу

Про це в Брюсселі розповів начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"На засіданні Комісії Україна – НАТО ми заявили, що переходимо на стандарти НАТО, але вже на стандарти, які ми адаптуємо з урахуванням набутого нами бойового досвіду. І ми готові цим досвідом ділитися, і цей процес вже йде. Ми готові його продовжувати і нарощувати", - заявив Муженко.

Говорячи про реформування ЗСУ за допомогою НАТО та переходу на стандарти Альянсу, Муженко зазначив, що цей процес активізувався у 2016 році.

"Ми плануємо з кожним роком нарощувати кількість підрозділів, які будуть готуватися за визначеними з НАТО форматами. Це і проведення спільних навчань", - зауважив начальник Генштабу ЗСУ.

За його словами, на 2017 рік з Альянсом заплановано проведення 39 спільних навчань за участю українських військовослужбовців. З них три – на території України, а решта – у країнах НАТО.

Українська сторона також запропонувала готувати сценарії військових навчань Альянсу з урахуванням бойового досвіду, набутого у протистоянні російській агресії.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що йдеться про залучення інструкторів армій країн-членів НАТО для підготовки наших військовослужбовців у загальній системі підтримки України у протистоянні російській агресії.

Він повідомив, що Велика Британія висловила готовність у 2017 році здійснити підготовку до 5 тис. українських військовослужбовців.

"Канада також продовжить співпрацю з Україною і Збройними силами у цій сфері", - додав Муженко.

Окремо начальник Генштабу ЗСУ відзначив початок співпраці щодо протидії гібридним загрозам та з інших питань зі Швецією.

"Це той формат, який у нас щойно започатковується. Швеція не є країною НАТО. Але у світлі існуючих загроз ми вважаємо, що треба підтримувати контакти не лише з країнами НАТО, але й з нашими партнерами та сусідами, які підтримують нас", - пояснив Муженко, який напередодні вперше зустрівся з головнокомандувачем Збройних сил Швеції.

Нагадаємо, що, за словами Муженка, основним завданням у Збройних силах України в 2017 році буде підготовка військовослужбовців з високим рівнем мотивації.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme