Маша Лаврова вибачилась перед "Голосом Америки" за "туфту" свого боса

Офіційний представник російського МЗС Марія Захарова вибачилась перед журналістом "Голосу Америки" Данилові Гальперовіч, якого глава російського МЗС Сергій Лавров публічно звинуватив у брехні

Про це вона написала у Facebook, реагуючи на пост журналіста "Голосу Америки", який оприлюднив висловлювання про нього Лаврова, передає Depo.ua.

Так, глава російського МЗС процитував слова зі статті Гальперовіч, в якій він стверджував, що ніхто з російських політиків і посадових осіб, що традиційно коментують міжнародну ситуацію, не висловився про заяви глави розвідки США про причетність Росії до хакерських атак на цю країну.

За твердженням Лаврова, стаття була опублікована 9 січня: "Ось таку правду несе "Голос Америки". Хоча, насправді, в даному випадку він бреше, тому що на той час, коли він (Гальперовіч, - ред.) робив подібні заяви, виступили і пан Пєсков, і пані Захарова, і представники комітетів у закордонних справах".

Глава російського МЗС назвав інформацію "Голосу Америки" "туфтою", додавши, що ресурс фінансується Держдепом.

На цю заяву Гальперовіч в соцмережі зауважив, що стаття вийшла 6 січня і на той момент ніяких коментарів, дійсно, не було.

Після цього  Захарова принесла свої вибачення, однак додала, що журналіст "Голосу Америки" не привів колишніх коментарів високопоставлених спікерів стосовно звинувачень на адресу "російських хакерів", не звернувся із запитом до МЗС Росії і не вніс до статті після її виходу змін 9 січня, коли свіжі коментарі все ж з'явилися.

Незважаючи на це, Гальперовіч все ж прийняв вибачення Захарової, зазначивши, що Лавров допустив у своїх звинуваченнях й інші помилки: зокрема, "Голос Америки" фінансується не Держдепом, а Конгресом США, а у російського "Голосу Америки"  давно вже немає радіомовлення, як вважає Лавров.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme