Ляшко визвірився на Геращенко: Не сподобалось порівняння жінок з коровами

Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко обурився заявою першого віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко, яка начебто порівняла жінок з коровами

Про це Ляшко заявив сьогодні на засіданні Ради після виступу Геращенко, передає Depo.ua.

"Вчора під час виступу одного з лідерів фракцій я дозволила собі емоційність використати можливість присутності в президії Верховної Ради і висловити свій протест стосовно того, що цей лідер фракції людей з обмеженими можливостями в двозначних заявах. Очевидно, що емоції не мають панувати в українському парламенті. Я хочу це визнати. Але я так само хочу закликати лідера фракції (Радикальної партії Олега Ляшка, - ред.), який так любить українських жінок, українських корів, тварин, що треба з особливою повагою всім нам політикам ставитися до людей з обмеженими можливостями", - заявила перший віце-спікер Ради.

Ця заява обурила Ляшка. "Мені прикро, що моя шановна колега Ірина Геращенко порівнює наших найчарівніших жінок з коровами. Ми справді з великою повагою ставимося до корів, тому що це годувальниця в селі, але ставити на один рівень українських жінок та корів, не треба принижувати ні жінок, ні корів такими порівняннями", - обурився лідер "радикалів".

У свою чергу, спікер парламент Андрій Парубій закликав нардепів уникати образ у стінах Ради. "У дискусіях ми маємо користуватися аргументами, а не образами. І я закликаю підтримувати у залі високий рівень політичної культури. Це є обличчя і України, і перед нашими міжнародними партнерами і, найголовніше, перед українцями", - заявив Парубій. 

Нагадаємо, 17 січня у Верховній Раді об’єднання "Єврооптимісти" посварилося з лідером "Радикальної партії" Олегом Ляшком через його "неприпустимі висловлення на адресу жінки" - віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе, яку "радикал" назвав "урядовим дауном".

Проте Ляшко відмовився вибачатися за свої слова. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme