Під Вінницею влаштують зимовий дрифт

Учасниками національної зимової серії змагань будуть як професіонали, так і автолюбителі

Під Вінницею влаштують зимовий дрифт…

Найближчого вікенду, 21 та 22 січня, на аеродромі міста Кальнівка, що під Вінницею, відбудеться перший в Україні чемпіонат із зимового дрифту Winter Drift GP. Про це розповів президент Вінницької обласної Федерації драгрейсингу і дрифту Андрій Гальчинський, повідомляє кореспондент Depo.Вінниця

Команда Федерації протягом десяти днів чергує на аеродромі у Калинівці та готує трасу для зимових гонок. 

"Уже 10 днів ми на аеродромі заливаємо лід. Адже льодове покриття буде від 3 до 6 сантиметрів. Більше 30 пілотів з усієї України зареєструвалося. Вінничанам буде за кого вболівати, адже мінімум 6 пілотів будуть з Вінниці", - зауважив Андрій Гальчинський.

Свою участь підтвердили і українські пілоти з світовими іменами. Вони і дрифтуватимуть, і будуть навчати азам зимового катання новачків.

"На змаганнях будуть присутні чемпіони Європи та України, топові українські пілоти зі світовими іменами. Ми отримали багато заявок від новачків і зрозуміли, що для них потрібно зробити тренінг, тож в суботу під час тренування чемпіони будуть розказувати про ази дрифтингу. Після теорії можна буде одразу закріпити знання на практиці і спробувати покататися на трасі", – зауважив Андрій Гальчинський.

Дрифтуватимуть під Вінницею як на дорогих авто, так і на "Жигулях". Головне, каже Андрій Гальинський, щоб у автомобіля був задній привід і ремінь безпеки, а у водіїв обов’язково був шолом.

"Це буде мікс автомобілів, адже вони різні - від "Жигулів" до "Mercedes" ,"BMW" та "Volvo". У наших партнерів підвищилися ціни на "Жигулі" у два рази, адже за цю зиму 15 "копійок" купили дрифтери для того, щоб їх зробити їх саме під зимовий дрифтинг", - наголосив Андрій Гальчинський.

Всі учасники першого в Україні чемпіонату із зимового дрифту отримають кубки та грамоти. Трійка кращих зимових дрифтерів країни отримають грошові призи. 

"Дрифт - це красиво. Ми постараємося зробити заїзди по 10 автомобілів одночасно, які їздитимуть по колу. Авто будуть їхати один за одним, як це роблять в Японії, де зародився дрифт. Тут важлива краса та близька відстань авто один від одного", - розповів організатор змагань.

Крім гонок, за його словами, буде шоу-програма та частування смаколиками.

"Ми розуміємо, що буде холодно, тому розгортаємо три палатки куди може поміститися 500 осіб, для глядачів, які могли зігрітися. Буде і "живий вогонь" поставимо бочки. Це буде все проходити, за 15 -20 метрів від заїздів автомобілів.
Також у вечері будуть на мангалі смажити великого кабана, кожен глядач та учасник зможе ним поласувати" , - каже Гальчинський.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme