Де, як і за скільки живуть українські клуби на зборах

Українські футбольні клуби вийшли з відпустки і готуються до другої частини сезону

Де, як і за скільки живуть українські кл…

Більшість клубів не поспішає відправлятися на закордонні збори, але є такі, що не затягують процес підготовки в домашніх умовах і уже змінили холодну Україну на тепліші краї.

Найшвидше канікули закінчились у "Карпат". Львів'яни зібрались на базі 9 січня, а вже за кілька днів традиційно відправились в улюблену Анталью. Вирішили довго не затримуватись на рідній землі і "Шахтар", "Динамо", "Дніпро" та "Олександрія".

Ми спробували дізнатися у яких умовах проходить підготовка команд, в яких вони готелях поселилися, та скільки коштує таке задоволення.

Туреччина - найпопулярніша країна серед українських команд. Загалом, сбори в цій країні цьогоріч обійдуться клубам у приблизно 30 тисяч євро. Куди дорожче - Іспанія. На Піренеях, куди відправились "Динамо" і "Шахтар", доведеться розкошелитись приблизно на 70 тисяч євро за двотижневий збір.

Де, як і за скільки живуть українські клуби на зборах - фото 1

"Карпати" проводять свої збори в містечку Кунду, де поселилися в 5-зірковому готелі "Topkapi Palace". Готель розташований на пляжі Лара, а до моря рукою подати - всього 5 хвилин пішки. В номерах готелю присутні всі умови для повноцінного відновлення сил. На території є три ресторани, де можна спробувати страви середземноморської, турецької та італійської кухні. Не доведеться сумувати футболістам і у вільний від тренувань час. До послуг гостей - майданчики для гри в баскетбол, міні-футбол та пляжний волейбол, а ось за великий теніс вже доведеться платити. Хоча, не виключено, що для футбольних команд, які залишають тут чималу суму, існують привілегії. Стандартний двомісний номер у цьому готелі обійдеться приблизно в 70 євро з особи за ніч.

Де, як і за скільки живуть українські клуби на зборах - фото 1

Недалеким сусідом "Карпат" стала "Олександрія", яка вирушила в Аланію. Делегація поселилась у готелі "Gold City", де пробуде два тижні. Умови практично не відрізнаються від "карпатівських", але ціна в цих апартаментах коливаються уже в межах 100 євро за ніч.

Де, як і за скільки живуть українські клуби на зборах - фото 2

"Miracle Resort" в турецькому містечку Лара - місце проживання "Дніпра". Готель з відкритим басейном, критим басейном і власним пляжем. До послуг гостей 4 тенісні корти, 2 футбольні поля і 1 баскетбольний майданчик. У готелі також є фітнес-центр і масажний кабінет. Якщо пощастить, то забронювати номер у цьому готелі можна за 100 євро на одного.

Де, як і за скільки живуть українські клуби на зборах - фото 3

А ось для "Шахтаря" Туреччина не комільфо. "Гірники" вирушили до дорожчої Іспанії. Готель "Principe Felipe" в Ла Манзі, де поселились донеччани, знаходиться на узбережжі Коста Каліда. До послуг "Шахтаря" - 8 футбольних полів, 28 тенісних кортів, 3 поля для гольфу, великий відкритий басейн і спа-салон. Серед інших цікавинок - озеро Мар-Менор, яке знаходиться неподалік і є найбільшим в Європі озером з солоною водою. Там представлений широкий асортимент водних видів спорту. Номер у такому готелі коштує від 150 євро.

Де, як і за скільки живуть українські клуби на зборах - фото 1

До Іспанії вирушило і "Динамо". Якщо порівнювати ціни, то "динамівські" апартаменти дорожчі, ніж у "гірників" - мінімум 200 євро за номер. Проте умови майже нічим особливим не відрізняються. В готелі "Westin La Quinta", що в Марбельї, до послуг гравців представлені спа-салон, оформлений в мавританському стилі, з 8 процедурними кабінетами, басейном гідротерапії і фітнес-студією, а кожен номер облаштовано окремою терасою з видом на сади, басейн, поле для гольфу або гори Сьєрра Бланка.

Де, як і за скільки живуть українські клуби на зборах - фото 5

Інші українські клуби також визначились із планами на зимове міжсезоння, проте перші свої закордонні збори проведуть трішки пізніше.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme