Черговий російський атлет попросився виступати під нейтральним прапором

Сєргєй Шубєнков став чемпіоном світу з бігу з бар'єрами у 2015 році

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на Р-Спорт.

Російський чемпіон світу з бігу з бар'єрами Сєргєй Шубєнков подав документи до Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) для участі в змаганнях у статусі нейтрального спортсмена.

"Я ще влітку вирішив виступати під нейтральним прапором і відправив документи в IAAF, тоді мені відмовили. Зараз для мене це єдиний шанс потрапити на міжнародні змагання, я знову відправив документи, чекаємо результатів", - розповів Сєргєй Шубєнков.

Нагадаємо, що у 2016 році Всеросійську федерацію легкоатлетичних асоціацій (ВФЛА) безстроково дискваліфікували через допінговий скандал. Відповідно, російським легкоатлетам заборонено виступати на міжнародних змаганнях, а збірну Росії з легкої атлетики не допустили до участі на Олімпіаді-2016.

Статус нейтральних дає спортсменам можливість виступати на міжнародних стартах, якщо, до прикладу, їхню федерацію дискваліфікували.

IAAF вже видала довзолили виступати на міжнародних змаганнях під нейтральним прапором двом росіянкам: стрибунці в довжину Дар'ї Клішиній і бігунці Юлії Стєпановій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme