Американські журналісти написали Трампу відкритий лист з критикою

Американські журналісти від імені прес-пулу Білого дому направили обраному президенту США Дональду Трампу відкритого листа, в якому розкритикували позицію майбутнього голови держави з питань взаємодії із засобами масової інформації

Автором листа виступив головний редактор журналу Columbia Journalism Review Кайл Поуп, передає Depo.ua.

Він назвав відносини Трампа з пресою напруженими і заявив, що майбутньому президентові не вдасться перешкодити журналістам виконувати свій професійний обов'язок.

"Нещодавні повідомлення, що ваш прес-секретар збирається прибрати з Білого дому кабінети для журналістів - останнє підтвердження того, що тривало всю передвиборчу кампанію. Ви забороняєте новинним організаціям писати про вас", - йдеться в листі.

Поуп не залишив без уваги висловлювання Трампа про кореспондентів, зокрема образи і погрози, які він публікує у своєму акаунті в твіттері. Журналісти визнали, що заборона ряду новинних організацій висвітлювати діяльність Трампа - вибір самого обраного президента, зазначивши при цьому, що саме ЗМІ вирішують, як найкраще донести інформацію до аудиторії.

"Все це, звичайно, ваш вибір, і в якійсь мірі ваше право. Хоч конституція і захищає свободу преси, вона не диктує, як саме президент повинен її дотримуватися", - написав Поуп, побажавши Трампу від імені всіх американських журналістів "щасливої інавгурації ".

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що понад 50 конгресменів оголосили бойкот інавгурації Трампа.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme