"Самопоміч" назвала колабораціонізмом плани реінтегрувати Донбас

Сьогодні фракція "Самопоміч" у Верховної Раді закликала Кабінет Міністрів переглянути ухвалені за останні півроку рішення про реінтеграцію окупованих територій Сходу України та до СБУ з проханням порушити справу про державну зраду щодо тих, хто готував такі рішення

Відповідну заяву за трибуни парламенту виголосила заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд, передає Depo.ua.

"Уряд України встромляє ніж у спину українського народу і йде російським шляхом  реінтеграції, увалюючи останні три роки рішення,  що ігнорують рішення Верховної Ради про визнання окупованими територій.  Зокрема, це Державна цільова програма розбудови миру в східних регіонах України. В цій концепції не йдеться вже не лише про війну, а й про АТО немає згадки, йдеться про збройний конфлікт, який невідомо як виник.  Уряд в січні ухвалю план заходів щодо реалізації засад внутрішньої політики в окремих районах Донецької і Луганської областей.  Це і утримання підприємств на окупованих територіях, і заохочення використання російської мови, і налагодження діалогу з сепаратистами і окупантами", - стверджує Сироїд.

У "Самопомочі" звинуватили владу в ігноруванні біженців і покладанні "всього тягаря збитків на плечі українців, бо за відновлення мають платити українські платники податків".

"Це виключно російський план і план олігархів які зацікавлені на збереженні торгівлі на окупованих територія. А український шлях один – визнати окупацію, і поки не покарані всі винні в окупації – не може йдтися про реінтеграцію", - зазначила Сироїд.

Тому її фракція звернулася до уряду із закликом відмовитися від реалізації вказаних планів, а до Служби безпеки – "покарати колаборантів" , які готували такі рішення. 

Нагадаємо, що 28 грудня 2016 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман  анонсував реінтеграцію Донбасу і Криму.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme