Як на Водохреща зануритися в крижану воду та не захворіти

До занурення в ополонку краще готуватися заздалегідь

Як на Водохреща зануритися в крижану вод…

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації, передає Depo.Дніпро.

Головний лікар обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Лідія Дукач розповіла, як правильно готуватися до купання в крижаній воді.

Пірнати у холодну воду лікар не рекомендує тим, хто напередодні перехворів грипом чи застудою, а також людям з хронічними хворобами. Особливо це небезпечно для гіпертоніків та сердечників. Зустріч із крижаною водоймою може скінчитися інсультами та інфарктами.

Протипоказане купання й тим, хто страждає на цукровий діабет, психічні розлади, онкологію, має хронічні захворювання печінки та нирок, радикуліт, артрит. Бажано не занурюватися дітям молодше 7 років - у них ще не досконала система терморегуляції.

"Перед зануренням треба зробити інтенсивну зарядку – хвилини три, а вже після – розтертися сухим рушником та одягтися, випити гарячого чаю. У жодному разі не можна вживати алкоголь – ні до, ні після занурення. У поєднанні з крижаною водою він викликає спазм сосудів. У кращому випадку це завершиться просто сильним головним болем", – сказала лікар.

Одягатися варто по погоді, щоб не було холодно чи жарко. Краще обирати одяг з натуральних тканин та вовни. Зігріватися варто трав’яним чаєм або чаєм з лимоном, який допомагає відновити кислотно-лужний баланс.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme