Втрачені 27 мільйонів вкладникам "Хеліксу" відшкодують шляхом продажу майна аферистів

Із заявами в поліцію звернулося 350 обдурених вкладників фінансової піраміди

Втрачені 27 мільйонів вкладникам "Хелікс…

Обдурені інвестори, що довірили свої гроші аферистам-засновникам "Хелікс", можуть отримати часткове відшкодування, передає Depo.Хмельницький з посиланням на БезТабу.

Як заявив на брифігну очільник поліції Тернопільщини Олександр Богомол, наразі до поліції звернулися вже 350 горе-інвесторів, які в загальному втратили понад 27 млн.грн, повіривши аферитсам "Нагуті і Ко".

"Накладено арешт на автомобілі. Важко оцінити, яка буде їхня залишкова вартість, але середньоринкова – приблизно 12 млн грн. Зрозуміло, за таку суму у випадку позитивного рішення суду і реалізації вони не продадуться. Втім будемо мати можливість допомогти потерпілим. Наклали арешт на квартири та будинки, які належать підозрюваним на суму приблизно 15 млн грн. Крім цього, вилучено різноманітної іноземної готівки приблизно на 1 млн грн. На арештованих рахунках суми невеликі, але загалом до 0,5 млн грн", - повідомив Олександр Богомол.

Нагадаємо, хмельничанину Дмитру Нагуті інкримінують шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою группою.

Йому загрожує позбавлення волі від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагуту затримали як керівника піраміди "Хелікс", пізніше підозрюваного випустили на свободу "під заставу" у 5 мільйонів гривень. Під заставу у 2,5 мільйони гривень кожен вийшли й два інших засновників фінансової піраміди. Але компанія називає скандал роздмуханим "жовтою" пресою і переконує вкладників відкликати заяви з поліції

Тернопільський суд відмовив слідству у доступі до банківських карток Дмитра Нагути та "Хеліксу".

До поліцейських звернулися понад сотня громадян сум збитків яких сягає понад 10 мільйонів гривень.

Невдовзі суд дозволив провести перевірку дотримання вимог податкового законодавства службовими особами TOB "Хелікс Кепітал Україна" (Хмельницький) за період з 1 вересня 2014 року до 14 грудня 2016 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme