Віце-канцлер Німеччини - Трампу: США слід робити кращі автомобілі

Віце-канцлер, міністр економіки ФРН Зігрмар Габріель порадив американським автовиробникам поліпшити якість їхньої продукції

Так політик відреагував на інтерв'ю Дональда Трампа газетам Bild і Times, передає Depo.ua з посиланням на Bild.

"Сполученим Штатам просто слід краще робити автомобілі", - відповів Габріель, додавши, що це збільшило б і кількість американських авто на німецьких дорогах, поки що таких тут практично немає.

Трамп поскаржився в інтерв'ю, що бачить на вулицях Нью-Йорка надто багато німецьких автомобілів і занадто мало американських.

Якщо діяти лише шляхом підвищеного оподаткування, то "американська автопромисловість буде тільки гіршою, слабкішою і дорожчою", - вважає німецький міністр економіки. Не в останню чергу і тому, що новий президент може обкласти "каральними податками" і запчастини, які США самі не виготовляють.

Трамп також заявив у своєму гучному інтерв'ю, що якщо BMW намагатиметься створити в Мексиці завод і продавати потім машини в США, їм доведеться платити 35-відсотковий податок. Водночас він вважає хорошою ідеєю будівництво виробничої лінії в США. На це Габріель нагадав, що найбільший завод по складанню BMW знаходиться якраз у США.

Тим часом німецький виробник дійсно планує до 2019 року побудувати завод у Мексиці, в Сан-Луїс-Потосі, який робитиме його автомобілі 3-ої серії для продажу по усій Північній Америці. Інвестиція становить 1 млрд дол. Стільки ж при цьому компанія інвестує в завод у Південній Кароліні (США). BMW є найбільшим експортером автомобілів до США у вартісному вираженні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme