У Клімкіна назвали чергову "кримську" заяву Ле Пен "нікчемною з усіх точок зору"

Нова заява кандидата на пост президента Франції, лідера партії "Національний фронт" Марін Ле Пен про визнання в разі своєї перемоги Криму як російської території є нікчемною як з історичної, так і з правової точок зору

Про це передає Depo.ua з посиланням на заяву МЗС України, поширену прес-службою відомства.

У зовнішньополітичному відомстві висловили обурення подібною заявою французького політика.

"Франція і все міжнародне співтовариство висловили підтримку територіальної цілісності України і засудили незаконну окупацію Російською Федерацією Автономної республіки Крим і м. Севастополь і серйозні порушення прав людини на окупованих територіях. Підтримка окупації Криму і його анексії – це не тільки нехтування Статуту ООН та основоположних принципів міжнародного права, але і стимулювання держави-окупанта до подальших злочинних дій щодо місцевого населення", - йдеться в заяві.

У МЗС переконані, що висловлювання будь-якого відповідального політика і кандидата на пост глави держави повинні ґрунтуватися на повазі міжнародного права, суверенітету і територіальної цілісності інших держав, а не служити інтересам агресора і окупанта.

Нагадаємо, на думку лідерки французького "Національного фронту" Марін Ле Пен, "Крим ніколи не належав Україні", про що вона неодноразово заявляла.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme