Сумська влада хоче "вкинути" у непрацюючий аеропорт ще 4 млн грн

Зареєстровано проект рішення про поповнення статутного фонду комунального підприємства "Аеропорт Суми"

Сумська влада хоче "вкинути" у непрацююч…

Проектом рішення сумської обласної ради, який оприлюднено сьогодні, 17 січня, передбачено виділення комунальному підприємству "Аеропорт "Суми" з бюджету області коштів у розмірі 4 млн 250 тисяч 520 гривень, повідомляє Depo.Суми.

Одночасно депутати планують дозволити цей внесок у статутні капітали використати на приріст обігових коштів.

Також обласна рада збирається допомогти своєму автотранспортному підприємству таким самим шляхом, але на суму 1 млн 402 тисячі 756 грн.

Нагадаємо, за розпорядженням уряду з кінця грудня аеропорт "Суми" має статус "вантажопасажирський".

Тепер, за виділені з бюджету Сумщини кошти, адміністрація підприємства збирається обладнати робочі місця для працівників митної та прикордонної служби, пройти сертифікацію та придбати техніки.

На проходження сертифікації може піти певний час і не факт, що її буде пройдено. Про це висловлювався напередодні екс-заступник міністра інфраструктури України Олександр Кава, якого цитував UA:Суми.

На думку експерта, навряд чи буде можливість у аеропорту міста залучити додаткові об’єми вантажів. Крім того, на думку експерта починати необхідно тільки з підписання домовленостей з потенційними клієнтами, а не з фінансування.

Нагадаємо, півтора роки тому було виділено кошти на ремонт вантажного терміналу аеропорту, де збиралися приймати вантажі з Польщі. Директор аеропорту Костянтин Єфименко тоді обіцяв, що за півтора-два роки ремонт терміналу окупиться. Але відтоді повідомлень про хоча б один прийнятий у Сумах вантаж не було.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme