Справа про напад на суддю під Харковом: колеги постраждалого випустили підозрюваних із СІЗО

На Харківщині суд не зміг зібратися, що продовжити міру запобіжного заходу підозрюваним у скоєнні низки розбійних нападів

Про це кореспондентові Depo.Харків повідомило поінформоване джерело у правоохоронних органах Харківщини.

За відомостями співрозмовника агентства, трьох молодиків підозрюють у скоєнні серії поєднаних із насильством розбійних нападів (у тому числі у 2016 році розбою із нанесенням тілесних ушкоджень судді апеляційного суду, який проживає в Чугуєві), крадіжок, незаконному поводженні зі зброєю, умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

Під час проведення досудового розслідування стосовно підозрюваних діяв запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в СІЗО Харкова. Справу слухає колегія суддів Лозівського міськрайонного суду Харківської області.

Призначене на 4 січня засідання не відбулося через захворювання голови колегії, наступне засідання було призначене на 12 січня.

Однак 12 січня підготовче судове засідання знову не відбулося через хворобу голови колегії та перебування у відпустці другого судді. Під час цього засідання планувалося продовжити підозрюваним міру запобіжного заходу, яка закінчувалася 15 січня.

Представники держобвинувачення 12 січня подали клопотання щодо зміни складу колегії суду для негайного продовження строків перебування обвинувачених під вартою. Того ж дня справа була перерозподілена на іншого суддю. Незважаючи на це, судове засідання так і не відбулося до закінчення терміну тримання під вартою.

Відтак, 15 січня підозрювані у скоєнні тяжких злочинів у зв’язку з закінченням строку дії запобіжного заходу вийшли з Харківського СІЗО.

Наступне судове засідання у справі призначене на 17 січня на 14.30.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme