Рада вирішила посилити безпеку цивільної авіації

Верховна Рада ухвалила за основу і в першому читанні законопроект №4046а "Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації"

За відповідний документ проголосували 245 депутатів парламентарів, передає Depo.ua.

Йдеться про проект нової редакції Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації, який відповідає висновкам і рекомендаціям Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) в частині необхідності законодавчого закріплення кола питань, які формують імідж України на міжнародному рівні.

Так, у новій редакції враховані стандарти ІСАО,  Європейського  Союзу,  ЄКЦА,  Євроконтролю, а  також зміни у нормах українського законодавства, які відбулися за період після введення в дію Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації у 2003 році.

Наголошується, що членство в зазначених вище організаціях зобов’язує  Україну своєчасно вносити відповідні зміни до національного законодавства з метою досягнення сучасного рівня захисту цивільної авіації від незаконного втручання.

Невиконання взятих Україною зобов’язань призведе до втрати довіри міжнародної авіаційної спільноти, що у свою чергу негативно позначиться на галузі цивільної авіації України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme