Рада схвалила календарний план 6-ї сесії з місячною перервою

Верховна Рада України схвалила календарний план проведення шостої сесії восьмого скликання, яка триватиме з 7 лютого до 21 липня

За відповідний проект постанови проголосували спочатку 221, а з другої спроби - 232 народних депутати, передає Depo.ua.

Як зазначив перший заступник голови комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради Павло Пинзеник, календарним планом передбачена велика парламентська пауза у квітні-травні, зважаючи на проведення сесії ПАРЄ та святкові для України дні.

Зокрема, заплановано 12 тижнів роботи у сесійній залі, ще 6 тижнів – у комісіях, фракціях та групах, ще 6 тижнів – для роботи з виборцями.  

Рада схвалила календарний план 6-ї сесії з місячною перервою  - фото 1

"Календарний план складений так, щоб ми не пересікалися із засіданнями ПАРЄ. Попри те, що він не є зручним, його треба підтримати", - закликав парламентарів спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Проте деякі нардепи, зокрема з фракції "Самопоміч", виступили проти таких тривалих канікул. 

У свою чергу, голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв наполягає на участі українських нардепів у роботі ПАРЄ. "Очевидно, наша делегація отримала перемогу минулого року, тому що Росія досі не подала заявки щодо участі своєї делегації в роботі ПАРЄ. Нам потрібно дійсно орієнтуватися на роботу в ПАРЄ, оскільки до сьогодні вона (робота) була ефективною", - наголосив Ар'єв.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme