Порошенко хоче, щоб Китай посприяв припиненню агресії Росії проти України

Сьогодні, 17 січня, в Давосі (Швейцарія) відбулися переговори між президентом України Петром Порошенком та головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном

Порошенко привітав китайського лідера з 25-річницею встановлення дипломатичних відносин між Україною і КНР, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу президента.

"Ми зацікавлені в розширенні політичного й економічного співробітництва між Україною та Китаєм", - заявив Порошенко.

Глава держави висловив сподівання, що Китай буде сприяти мирному врегулюванню ситуації на Донбасі і припиненню російської агресії проти України та відновленню територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Сі Цзіньпін, у свою чергу, підкреслив, що Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України та вибір українського народу.

Під час переговорів була досягнута домовленість щодо продовження взаємодії двох країн заради підтримки миру і стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівнях, у тому числі в рамках Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, 17 січня Петро Порошенко прибув до Швейцарії, де візьме участь в 47-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму в місті Давос.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme