Парубій наказав проревізувати автобазу Ради

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій розпорядився здійснити аудит парламентської автобази та обіцяв оприлюднити результати

Про це він сказав під час ранкового засідання парламенту, передає Depo.ua.

"Я хочу проінформувати, що за моїм розпорядженням зараз проводиться аудит автобази. Як тільки він буде завершений, я тут же результати аудиту публічно проінформую. Так по етапу іде аудит усіх підрозділів. Є спеціальний підрозділ, і він проводить аудит усіх підрозділів Верховної Ради та її апарату", - сказав Парубій.

До цього під час обговорення проекту бюджету ВРУ на 2017 рік нардеп від "Самопомочі" Олена Сотник заявила, що хоче дізнатися, на що підуть кошти, заявлені як "регіональні дослідження автобази". При цьому в проваленому документі на цей пункт виділялося 16 тис. грн.

"Я не знаю, чи аналізували ви даний документ, але він фактично складається з двох сторінок. І ці дві сторінки не містять жодної достовірної інформації щодо того, куди насправді будуть витрачатися кошти Верховної Ради. Я ще 27 грудня подала відповідне звернення як до голови, так і до апарату Верховної Ради, де попросила для себе і для своєї фракції розшифрувати, на що насправді будуть витрачені такі великі кошти і в якому порядку вони будуть витрачатися. Наприклад, роз’яснити нам, що таке регіональні дослідження автобази, на які підуть тисячі гривень бюджетних коштів, і пояснити взагалі всі ці показники, які зазначені у цих двох сторінках. Жодної відповіді до сьогоднішнього дня, хоча вже пройшли всі строки, я не отримала. Натомість мене жбурляють від одного комітету до іншого, від апарату Верхоновної Ради до Регламентного комітету, і фактично приховують цю інформацію від народних депутатів", - сказала Сотник.

Вона також заявила, що "Самопоміч" вимагає "комплексного і незалежного аудиту даного документу".

"Тому я вважаю, і моя фракція вважає, що це абсолютно непрозорий підхід до формування кошторису Верховної Ради. В першу чергу, ми маємо зробити аудит за останні три роки, ми його вимагали з першого дня, потім зробити аналіз, чи потрібен нам Інститут законодавства… Тому фракція "Самопоміч" вимагає аудиту, комплексного і незалежного. По-друге, ми вимагаємо прозорого звіту, куди були витрачені попередні кошти за попередні роки. А також ми вимагаємо повної інформації того, що міститься в цьому кошторисі, пояснень по кожному показнику. І тільки після того ми можемо говорити про голосування і затвердження кошторису Верховної Ради", - резюмувала нардеп.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати провалили голосування за кошторис парламенту на 2017 рік. Парубій пропонував ухвалити варіант постанови профільного комітету або з виключенням пунктів про зарплати нардепам, або з підвищенням зарплат помічникам депутатів замість них самих. Проте жодна з його пропозицій не була підтримана.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme