Обаму і Трампа поміряли рейтингами

Рейтинг популярності президента США Барака Обами, який вже 20 січня покине Білий дім, на сьогодні становить 58%

Соціологи стверджують, що за останні місяці популярність Обами лише трохи знизилася, хоча до цього було зафіксовано зростання, передає Depo.ua з посиланням на DW.

Якщо з кінця 2015 року в цілому позитивно про нього висловлювалися приблизно 50% респондентів, то після листопадових президентських виборів цей показник зріс до 62%. Зараз він встановився на рівні 58%. На піку своєї популярності Обама перебував на самому початку свого першого президентського терміну (69%).

Автори опитування зазначають, що чинному президенту США вдалося обійти свого попередника Джорджа Буша - молодшого, якого в останні дні перебування на посаді глави держави підтримували 40% громадян США.

Демократ Білл Клінтон поступився Обамі лише одним процентним пунктом. Але ніхто з них не зміг побити результат Джорджа Буша - старшого, в січні 1993 року 62% опитаних дали йому вищі оцінки.

Жителі країни також досить тепло налаштовані і до віце-президента Джозефа Байдена, його підтримує 61%.

Що стосується Дональда Трампа, то він вступає на посаду президента США з найбільшим антирейтингом за час вимірювань цього показника Gallup з 1992 року. 55% американців незадоволені майбутнім американським лідером.

Майбутня перша леді Меланія Трамп також найбільш непопулярна з моменту початку вимірів. Її рейтинг схвалення та антирейтинг рівнозначні і складають 37%.

Мішель Обама в момент інавгурації свого чоловіка в 2009 році могла похвалитися позитивним ставленням 68% американців. З тим же показником вона залишає Білий дім.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme