На Вінниччині назріває медичний бунт

Жителі Козятинського району обурені проектом створення госпітальних округів

Голова Козятинської райдержадміністрації, що на Вінниччині, вважає проект створення госпітальних округів антилюдським. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Козятинської РДА.

"До якого часу чиновники, яким держава довірила створення кращих умов надання послуг, у тому числі медичних, будуть втілювати в життя свої ненормальні фантазії, які налаштовані проти Людини, на знищення медичної галузі?" - ставить риторичне запитання голова РДА Олег Оркуша.

Оркуша вважає, що влада області, зокрема чиновники департаменту охорони здоров’я ОДА, не бере до уваги уваги жодних показників та постійних звернень керівництва Козятинщини.

"Всупереч Постанові Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 року №932 "Про порядок створення госпітальних округів", прийнято рішення про позбавлення Козятинської центральної районної лікарні статусу лікарні інтенсивного лікування, чим фактично вирішують долю: в подальшому закрити даний заклад", - пише голова РДА.

Він переконаний, що вся північно-східна частина області (Козятинський, Погребищенський, Оратівський райони з населенням 120 тис.чол.) втратять оперативність та доступність до екстреної медичної допомоги.

Керівництво Козятинського району занепокоєне проектом створеня госпітальних округів , який подається до Кабінету Міністрів України. Підготовлено звернення за спільними підписами мбагатьох місцевих керівників до Прем’єр-міністра України, т. в.о. Міністра охорони здоров’я, народного депутата України від округу, голови Вінницької з клопотанням надати Козятинській центральній районній лікарні статус лікарні інтенсивного лікування. Це, на думку керівника району, що зніме соціальний негативний наслідок перепрофілювання, упередить протестні виступи громадян, підвищить якість медичних послуг і підніме довіру до державної влади.

"Ми звертаємося до керівництва департаменту охорони здоров’я Вінницької області з вимогою змінити проект створення госпітальних округів Вінницької області від 28.12.2016 року з врахуванням вимог та пропозицій жителів Козятинщини і лише після цього подавати його на затвердження Кабміном", - резюмує Оркуша. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme