На Харківщині АТОшник зібрав з підлітків банду крадіїв

На суді чоловік запевнив, що компенсує завдані потерпілому збитки

Як передає Depo.Харків, вирок порушнику 11 січня ухвалив Близнюківський районний суд Харківської області. Засуджений – військовослужбовець, проходив службу у зоні антитерористичної операції.

Згідно з матеріалами справи, порушник за попередньою змовою з двома неповнолітніми скоїв чотири крадіжки у липні 2015 року. Об’єктом злочинів став приватний склад з пшеницею та кукурудзою.

Так, в перший раз зловмисники взяли з собою 15 полімерних мішків та простирадло і пішли на склад. На місці вони помітили, що під вхідними воротами є щілина, з якої видно зерно, зламали гілки дерева та по черзі почали ними вигрібати пшеницю.

Заповнивши всі мішки, загальна вага яких складала 750 кілограмів, перенесли їх до лісосмуги, де й сховали.

На другий раз зловмисники прибули до складу на мотоциклі. Вони знову за вже відпрацьованою схемою вкрали 15 мішків пшениці та сховали їх у лісі.

На третій раз одному з неповнолітніх вдалося потрапити до складського приміщення, відкрити двері та впустити туди своїх подільників. Цього разу зловмисники вкрали 15 мішків із зерном кукурудзи, які також сховали в лісосмузі.

На четвертий раз порушники знову використали мотоцикл, потрапили на склад та вкрали 15 мішків пшениці, які потім відвезли до лісу.

На суді чоловік визнав себе винним, розкаявся у скоєному та запевнив, що компенсує завдані потерпілому збитки із майбутньої заробітної плати.

Суд визнав екс-військового винним у скоєнні злочину за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном в два роки.

Неповнолітніх, які також приймали участь у скоєнні злочинів, засудили окремо.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme