Медики розповіли, як безпечно пірнати в ополонку

Купання в ополонці є великим стресом для організму, якщо до цього не було систематичного загартовування

Як повідомили кореспондентові Depo.Харків у прес-службі Харківського обласного центру здоров’я, крім цього, існує низка протипоказань. Так, занурюватися в ополонку не рекомендують людям, які мають хвороби серцево-судинної системи, гіпертонію, порушення кровообігу, інфекційні хвороби, захворювання дихальних шляхів і бронхів.

"Загартовування - це довгий і кропіткий процес, який не починається з екстремальних заходів. Підготовку до Водохресного запливу потрібно починати ще влітку, продовжувати восени: багато плавати, приймати ванну, поступово знижуючи температуру води, тобто гартувати організм", - зазначили фахівці.

Тим, хто все ж має намір зануритися в ополонку, медики також надали рекомендації.

Так, не рекомендовано вживати у цей день алкогольні напої, не варто занурюватися з головою або пірнати, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку, контакт з холодною водою повинен бути вкрай мінімальним, в межах 20-30 секунд.

"Перед зануренням в ополонку необхідно розігріти тіло, перед купанням можна зробити пробіжку, розминку. Підходити до ополонки треба в зручному взутті. Перш ніж увійти в воду, потрібно змочити обличчя, руки, ноги, груди, живіт і спину і тільки потім зануритися по шию", - додали фахівці.

Вони також зазначили, що обирати місце для купання потрібно ретельно – там повинні чергувати медики та рятувальники.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme