Ляшка заганьбили у Раді, а він розкричався про "слабоумних"

Сьогодні у Верховній Раді об’єднання "Єврооптимісти" посварилося з лідером Радикальної партії Олегом Ляшком через його "неприпустимі висловлення на адресу жінки" - віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе, яку "радикал" назвав "урядовим Дауном"

Вони заявили, що до вибачень з боку Ляшка блокуватимуть всі законопроекти його політсили, передає Depo.ua.

Депутати нагадали, що минулого тижня лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко в неприпустимій образливій формі висловився на адресу віце-прем'єра.

"Він пов'язав її позицію щодо мораторію на ліс-кругляк з наступними епітетами "підсадна качка", "ставлениця олігарха", "урядовий даун", ­–  сказав депутат Олексій Мушак, зазначивши, що це вже не перший прояв мови ненависті в політиці.

"З приводу відносин з олігархами я би радив вам, Олег Валерійович, цю тему ніколи не піднімати, бо результати цієї дискусії будуть не на вашу користь", – додав він, нагадавши інтерв'ю, де Ляшко зізнавався, що використовував схему відносин з олігархами "ефір в обмін на прохідну частину в списку".

Мушак також пояснив Ляшку особливості генетичної аномалії під назвою синдром Дауна:

"Вона припадає приблизно на одне з 700 немовлят. Не залежить ні від майнового стану батьків, ні від країни, ані від кліматичних умов. Ці люди не є інвалідами. Вони просто особливі… Їх називають діти Сонця, вони надзвичайно добрі".

"Ми молоді політики, вважаємо, що публічна політика має бути відповідальною. Саме тому ми не будемо підтримувати законопроекти, серед авторів яких є ви або члени Радикальної партії, поки ви не вибачитесь", – наголосив у виступі народний депутат.

А спікер Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що повністю підтримує позицію щодо неприпустимості використання мови ненависті в українському парламенті. Водночас висловив думку, що "наслідком має бути підвищення політичної культури, а не блокування законопроектів".

Після цього Ляшко взяв слово і ще додав "єврооптимістам": "Вони хочуть країну, щоб грабували, ліс вивозили з України…Це люди обмежені і слабоумні!"

Під час виступу нардеп Світлана Заліщук постійно кричала Ляшку "Ганьба!".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme