Лавров по-своєму перебрехав слова Трампа про зняття санкцій і ядерну зброю

Москва не вважає, що Трамп намагається пов'язати зняття санкцій з угодою про скорочення ядерних озброєнь

Про це на прес-конфкркнції заявив  глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає Depo.ua з посиланням на РИА Новости.

"Я, як ви розумієте, не хочу і не маю права інтерпретувати те, що сказав Дональд Трамп в інтерв'ю, але я почув в його цій фразі ... дещо інший сенс, ніж той, який вкладають зараз більшість оглядачів і коментаторів", - сказав він.

"Сказав він (Трамп - ред.) таке, максимально близько до тексту, як я це почув, що він буде думати над тим, що робити з санкціями, це як би одна частина фрази була. Друга частина свідчила щось на зразок того, що якщо з Росією можна робити загальнокорисні справи, то треба тоді знайти вихід з цієї ситуації. І третя частина свідчила: ну серед корисних справ, звичайно ж, ось я, Дональд Трамп, бачу подальші кроки в сфері ядерного роззброєння. Я тут не побачив пропозиції роззброюватися в обмін на зняття санкцій ", - заявив Лавров.

Він також зазначив, що тема ядерної зброї, стратегічної стабільності, ядерного і стратегічного паритету є однією з ключових між РФ і США, тому відновлення діалогу в цій сфері також є пріоритетом для російської сторони.

Нагадаємо, Трамп в інтерв'ю The Times заявив, що США можуть скасувати санкції проти Росії в обмін на угоду про скорочення ядерних озброєнь.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme