Кримські окупанти звільняють з роботи українського активіста та його тещу після обшуку

Після обшуку в будинку українського активіста Андрія Виноградова, йому та його тещі російські ФСБшники запропонували "добровільно" написати заяву на звільнення

Про це Виноградов повідомив Кримській правозахисній групі, передає Depo.ua.

Повідомляється, що Виноградов працює в приватній компанії "Платан", що спеціалізується на продажу будівельних матеріалів. "Моє керівництво, довідавшись про обшук, відразу запропонувало мені добровільно написати заяву на звільнення. На роботі мені сказали, що вони вже мали обшуки ФСБ у 2014 році, тоді це паралізувало діяльність підприємства на два тижні. Зараз вони (керівництво підприємства, – ред.) теж ризикувати не хочуть", – розповів українець.

За інформацією Виноградова, його тещу, котра працює головним бухгалтером нафтогазового підприємства, теж хочуть звільнити. "Сьогодні її викликали та висунули умову. Пояснили, що це пов’язано із засобами безпеки підприємства", – розповів активіст.

За його словами, жінка сама розповіла колегам про обшук, що відбувся, сподіваючись на співчуття, але у ту саму мить їй запропонували написати заяву на звільнення.

Виноградов сповістив, що після обшуку в його домівці іншій родині кримчан, котрі мають проукраїнські переконання, надійшов телефонний дзвінок із погрозами. "Навіть рідним наших знайомих, котрі мешкають в материковій частині України, зателефонували та сказали, що їм (знайомим) краще поїхати з Криму", – додав активіст. 

За словами кримчанина, його дружина Наталка Харченко страждає на хронічне захворювання, тому зараз вона оформлює інвалідність. Тому родині, в якій є двойко маленьких дітей, складно залишити Крим та виїхати на материкову частину України.

"Ми з дружиною виїздили з Криму та мешкали у Дніпрі, але коли Наталка захворіла, стало ще складніше сплачувати за житло, яке винайняли, і ми повернулися додому – до Сімферополя", – пояснив Виноградов.

Нагадаємо, 12 січня в окупованому Криму силовики ФСБ затримали активіста Українського культурного центру Андрія Виноградова.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme