Клімкін і Курц обговорили зміцнення місії ОБСЄ на Донбасі

Міністр закордонних справ Павло Клімкін та голова Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц обговорили поліпшення технічних можливостей спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це повідомив Клімкін, передає Depo.Донбас із посиланням на "Українські Новини".

"Ми говорили про можливість зміцнення місії і в кадровому, і в технічному аспектах. Ми говорили про те, що після досягнення необхідного рівня безпеки ми готові до проведення виборів на Донбасі", - сказав Клімкін.

Міністр зазначив, що в ході переговорів він і Курц акцентували увагу на тому, що ОБСЄ може зробити для українських заручників і політичних в'язнів.

Вони також обговорили можливість доступу міжнародних гуманітарних організацій на територію Донбасу.

Ключовим аспектом в австрійському головуванні, на думку Клімкіна, є питання безпеки на Донбасі.

"Цього не можна досягти без примусу Росії виконувати "Мінські домовленості" і без того, щоб надати місії ОБСЄ можливості доступу до всієї території Донбасу та неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону. Місія повинна мати можливість робити це цілодобово - інакше це не має ніякого сенсу", - сказав Клімкін.

Курц, у свою чергу, також зазначив, що пріоритетом Австрії в ході свого головування в ОБСЄ є розширення місії і забезпечення можливості більшого доступу на Донбасі.

Як повідомлялось раніше, Міністерство закордонних справ України має план, як забезпечити доступ ОБСЄ на окуповані території Донбасу.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme