Гройсман спростував чутки про підвищення пенсійного віку

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прокоментував інформацію про можливе підвищення пенсійного віку в Україні через вимоги МВФ

Про це він сказав під час робочої поїздки в Чернігівську область, передає Depo.ua.

"Ви бачили меморандум, який був підписаний раніше. Мова йде про зміну пенсійної системи, яка призведе до зменшення дефіциту Пенсійного фонду. Ми вже такі кроки робимо. Детінізація, підвищення заробітної плати - це все дає нам можливість зменшувати, в тому числі, дефіцит Пенсійного фонду. Ми в постійному діалозі з МВФ. Я чую зараз прогнози деяких дестабілізаторів, я можу сказати, що у багатьох випадках це розмови ні про що, просто залякують людей", - зазначив прем'єр.

Гройсман запевнив, що уряд буде вести діалог з суспільством з приводу будь-яких важливих змін у систему соцзабезпечення.

"Я недавно читав одну аналітику, десь в інтернеті знайшов. Спробували розхитати Україну з приводу тарифів: розхитували-розхитували, кричали-кричали. Ми зробили масштабну систему підтримки за субсидіями, де всі політикани розуміють, що ця історія не принесе їм успіху. Вже шукають якісь інші речі: завищений пенсійний вік або щось інше для того, щоб людей лякати.

Я хочу ще раз звернутися до громадян України. Ніколи в житті я як прем'єр-міністр ми як уряд, не зробимо нічого поганого по відношенню до українських громадян. Кожен наш крок буде пропущений через наше серце і через розуміння того, як живе кожен український громадянин. І найголовніше, що ми й раніше, і зараз уряд країни будемо абсолютно чесно вести діалог з суспільством. Вийдемо і скажемо, що ми робимо і для чого", - сказав голова уряду.

Нагадаємо, раніше видання "Економічна правда" повідомило, що в їх розпорядженні є остання версія меморандуму про співпрацю України з МВФ, в якій говориться, що для продовження співпраці з МВФ Україні потрібно підвищити пенсійний вік, скоротити кількість держслужбовців і бюджетників, скасувати "спрощенку" і відкрити земельний ринок.

16 січня віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що не може підтвердити достовірність оприлюдненої в ЗМІ версії меморандуму про співпрацю України з МВФ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme