Глава Ukrlandfarming просить Порошенка вплинути на Гонтареву, яка доводить компанію до банкрутства

Голова Ради директорів Ukrlandfarming PLC Олег Бахматюк просить президента та прем`єр-міністра України втрутитися у ситуацію щодо спроб керівництва Нацбанку довести компанію до банкрутства

Про це йдеться у відкритому листі Бахматюка на адресу керівництва держави, який є у розпорядженні Depo.ua.

Зокрема, голова Ради директорів Ukrlandfarming PLC зазначив, що попри цивілізовану позицію компанії щодо можливої реструктуризації заборгованості, яку вона має перед усіма банками, главу Нацбанку Валерію Гонтареву не цікавить ані повернення коштів до фінансової системи, ані зменшення видатків Фонду гарантування вкладів, ані стабільність роботи підприємств, на яких працює 37 тис. людей, які створюють до 1,5% ВВП країни.

"Навпаки, своїми діями вона (Гонтарева, - ред.) чітко підтвердила лінію, що веде до розбалансування фінансового стану компанії на зовнішніх та внутрішньому фінансовому ринках", - йдеться в листі.

За словами Бахматюка, доведення компанії до банкрутства не вигідне ані державі, ані споживачам, ані іншому бізнесу, який працює в Україні, ані громадам, для яких підприємства Ukrlandfarming є ключовими роботодавцями та донорами бюджету. "За таких умов неможливий ані розрахунок компанії з внутрішніми та зовнішніми кредиторами, ані повернення коштів держави, позичених банкам групи як рефінансування. Це призведе до дестабілізації і фактичної втрати економічної суб’єктності найбільшою приватною аграрною корпорацією в Україні", - заявляє глава Ради директорів Ukrlandfarming PLC.

При цьому він зазначив, що на економічному становищі компанії також відобразилися збройний конфлікт на Донбасі та анексія Криму.

Так, агрохолдинг AvangardCo IPL, який входить до структури Ukrlandfarming і є найбільшим в Україні та другим у світі виробником курячих яєць і яєчних продуктів, через агресію Росії втратив 50% внутрішньої реалізації та 40% виробничих потужностей, що розташовувались на нині тимчасово окупованих територіях Криму та окремих районів Донеччини і Луганщини. 

"Попри скруту, ми не звертались за допомогою до держави, розуміючи, що і уряд, і бюджет переживають складні часи. Однак ми бачимо, що саме ситуація із втратами на окупованих територіях у сукупності із тиском на бізнес через канали Національного банку може призвести до повторення історії агрохолдингу "Мрія", який нині проходить процедуру банкрутства. Ситуація із "Мрією" має величезний політико-економічний резонанс не лише в Україні, адже були просто "списані" заборгованості перед зовнішніми кредиторами. Тоді компанія втратила значний об’єм виробництва і активів через рейдерське захоплення. Проте єдині, хто заробив на цьому, - були радники, що супроводжували цей процес. Розуміючи, що вартість активів Ukrlandfarming більша в 10-15 разів, ми бачимо очевидний інтерес повторити подібний сценарій на базі нашої компанії. Адже маємо на сьогодні особисту зацікавленість голови НБУ і її колег-партнерів, радників різного штибу, які заробляють саме на банкрутствах компаній", - заявляє Бахматюк.

У зв`язку з цим він просить керівництво держави особисто втрутитися у ситуацію та якнайшвидше дати належну правову оцінку діям керівництва НБУ. 

"Переконаний, підтримка з вашого боку, яку я неодноразово отримував від вас у особистих розмовах, і збереження великого товарного виробника, працедавця для 37 тисяч людей має стати сильною відповіддю на закиди та інформаційні й юридичні провокації Національного банку та особисто Голови НБУ. Натомість Гонтарева В.О. не дослухалась до такої підтримки і навмисно погіршує ситуацію, що вигідно виключно для неї особисто. Прошу вашого втручання у ситуацію, що склалась. Ми готові вивести процес в публічний простір та надати йому ще більшого розголосу", - йдеться у зверненні глави Ради директорів Ukrlandfarming PLC до керівництва держави.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme