Глава Ukrlandfarming PLC: "Радники-шакали" Гонтаревої хочуть відхопити ласий шматок

Голова Ради директорів Ukrlandfarming PLC Олег Бахматюк вважає, що розбалансування фінансового стану компанії вигідне голові Нацбанку Валерії Гонтаревій та її радникам, які супроводжуватимуть процес банкрутства

Про це йдеться у відкритому листі Бахматюка на адресу керівництва держави, який є у розпорядженні Depo.ua.

На його думку, розповсюдження Нацбанком недостовірної інформації про  Ukrlandfarming PLC спрямоване на завдання шкоди діловій репутації та акціонерам компанії, а також на розбалансування фінансового стану бізнесу. 

"Особиста зацікавленість Голови НБУ у такому сценарії подій підтверджується і з огляду на ситуацію із судовим розглядом позовів акціонера Ukrlandfarming до НБУ про визнання незаконною запровадження у банках тимчасової адміністрації. Попри те, що українськими судами розглядається понад десяток аналогічних позовів акціонерів до регулятора, саме до наших судових процесів Голова НБУ проявила особливу увагу, особисто беручи участь безпосередньо у засіданнях, особисто спілкуючись із суддями і головами суду перед початком та під час розгляду справи. Все це вже саме по собі є кричущим порушенням норм діючого законодавства, зловживанням службовим становищем і тиском на суд", - йдеться у відкритому листі Бахматюка.

Він висловив сподівання, що правоохоронні органи якнайшвидше дадуть належну правову оцінку діям глави Нацбанку.

"За таких умов неможливий ані розрахунок компанії із внутрішніми та зовнішніми кредиторами, ані повернення коштів держави, позичених банкам групи як рефінансування. Це призведе до дестабілізації і фактичної втрати економічної суб’єктності найбільшою приватною аграрною корпорацією в Україні. Такий розвиток подій, натомість, може бути вигідний лише тим "радникам-шакалам", які будуть супроводжувати процес банкрутства компанії. Адже вона є ласим шматком як з точки зору виробничих активів, так і з точки зору ресурсного і інтелектуального потенціалу", - попереджає глава Ради директорів Ukrlandfarming PLC.

Він констатує, що протягом останніх 5 років компанія збудувала і ввела в експлуатацію суб`єктів аграрної інфраструктури вартістю понад $2,5 млрд. Зокрема, йдеться про потужності зі зберігання зернових культур обсягом понад 3 млн тонн, 2 найбільших в Європі птахокомплекси із виробництва яєць, найбільший в Європі інкубатор, найбільший в Євразії завод із переробки сухих та рідких яєчних продуктів, насіннєві заводи тощо. "У зведення цих об’єктів компанія вкладала кошти, залучені на зовнішніх та внутрішньому ринках капіталу", - зазначив Бахматюк.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme