Фахівці розповіли запоріжцям, як безпечно відзначити Водохреща

Представники ДСНС повідомили про заходи безпеки під час святкування Водохреща на Запоріжжі під час прес-конференції сьогодні, 17 січня

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя.

За словами підполковника служби цивільного захисту Сергія Філенка, цього року на Запоріжжі визначено 39 офіційних місць масового купання під час Водохреща. У обласному центрі таких місць буде два - Правобережний і Центральний пляжі. Біля кожного з них будуть облаштовані рятувальні пости з медиками. Крім того, на водоймах чергуватимуть 149 рятувальників та 40 одиниць техніки (з них 12 катерів та човнів).

Позаштатний комбустіолог Департаменту охорони здоров’я Запорізької ОДА Андрій Сех дав містянам поради щодо безпечного купання.

"Якщо ви вже наважилися на те, щоб скупатися, у вас не повинно бути ніяких гострих захворювань. Інакше купання в крижаній воді посилить хворобу. По-перше, купатися в ополонці категорично заборонено тим, хто хворий на різні інфекційні та бактеорологічні захворювання. Не варто ризикувати людям з хворобами опорно-рухового апарату. Також не рекомендується купатися тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями та цукровим діабетом. Перш ніж зайти у воду – робіть легкі фізичні вправи протягом 30 хвилин. Не затримуйтесь у воді досить довго", - каже він.

Фахівці ДСНС закликають утриматися від купання на несанкціонованих пляжах, особливо там, де не перевірене дно. Рекомендується проводити ритуал Хрещення під наглядом медиків. Категорично заборонено купатися напідпитку. У жодному разі не можна пірнати у воду – треба заходити в ополонку повільно й обережно. 

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme