Два дні на батьківщині Руданського сміялися українці

Відколи в Україні триває неоголошена війна, свято гумору відбувається під гаслом "Україна сміється – отже не здається"

Два дні на батьківщині Руданського сміял…

Два дні у Калинівському районі, що на Вінниччині, відбувалося щорічне свято гумору імені Степана Руданського. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Вінницької ОДА.

Відколи в Україні триває неоголошена війна, свято гумору відбувається під гаслом "Україна сміється – отже не здається", а з 1981 року його гаслом були слова "І я знов живий світ оглядую". Цього року вінничани відзначали 184-у річницю з дня народження автора веселих співомовок та всесвітньовідомої пісні "Повій, вітре, на Вкраїну".

Уже вісім років свято гумору має статус всеукраїнського, тому на батьківщину гумориста приїздять гості з різних куточків країни. Свято традиційно розпочалося на батьківщині Степана Руданського, в селі Хомутинцях, у музеї С.Руданського і біля пам'ятника поету.  До речі, що цьогорічним лауреатом премії імені Степана Руданського стала Оксана Мудрик - сільський голова Хомутинець.

На сцені сільського будинку культури окрім місцевого народного театру "Вінок Руданського", виступали члени Вінницького куреня гумористів, гості з Львівщини та Запоріжжя. Наступного дня  святкування продовжилось у Калинівці.

Урочистості розпочалися з покладання квітів до пам'ятника Степанові Руданського. На центральній площі міста було облаштовано містечко майстрів, де свої вироби представили майстри народної творчості Вінниччини. Територіальні громади району демонстрували свої різдвяно-новорічні світлиці. У програмі свята були також різноманітні розваги, спортивні змагання, конкурси. На святі виступали художні колективи та виконавці з різних районів області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme