Антициклон "Бригітта": Київ огорне липкий туман, мороз та невеликий сніг

Антициклон Бригітта - ось хто тумани зі смогами затримав

Антициклон "Бригітта": Київ огорне липки…

Про це написала у "Фейсбуці" головний метеоролог порталу Оpogode.ua Наталка Діденко, повідомляє Depo.Київ

Бо саме при антициклоні, запевняє вона, утворюються умови, коли туманам оптимальний режим сприяння. Ніяких тобі фронтальних вітрів, різких змін термічного режиму і слабкий вітер або штиль.

"Ця ж Бригітта завтра розляжеться практично над Україною. Тому слабкий вітер та тумани, на жаль, із смогами ймовірні", - пише Діденко.

Як компенсація, додає вона, тумани в поєднанні з морозами ще дарують дуже красиве явище - паморозь. 

Крім того, Діденко зазначила, що 18 січня до України прийдуть морози. Найближчої ночі до -7-15 градусів, протягом дня -2-7. На крайньому півдні "мінус" - "плюс". На крайньому півдні йтиме мокрий сніг та, можливо, навіть, дощ.

"Між іншим, політає трохи сніжинок, не зважаючи на Бригітту, на заході та півночі України. Але все ж у більшості областей переважатиме погода без опадів", - додає вона.

У Києві завтра також без істотних опадів, може, трохи невеликий сніжок десь помаячить. Вранці є ймовірність радіаційного туману.

"Не лякайтеся, з радіацією, про яку ви подумали, нічого спільного. Це просто такий вид туману, який утворюється при охолодженні приземного повітря", - пише Діденко.

У столиці вночі до -9, вдень близько -2-5 градусів. Надвечір завтра похолодає ще на кілька градусів.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme