Жебрівський розповів, у скільки Росії обходиться утримання окупованого Донбасу

Щороку Росія виділяє приблизно 3 мільярди доларів для фінансування, а фактично утримування під контролем, окупованих територій Донбасу

Про це у ефірі 112 Україна заявив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає Depo.Донбас.

За словами Жебрівського, це сума військових, адміністративних та соціальних видатків.

"По моїм прикидкам, Росії обходиться утримання тієї території десь приблизно 3 млрд доларів на рік. Тобто, на сьогоднішній день вся бюрократія, вчителі, лікарі… пенсіонери багато забирають, ну і деякі кошти направляються там на дорогу", - сказав він.

Повідомляється, що ймовірно, в офіційних документах і головному російському кошторисі ці видатки "зашиті" в інші статті. Але для порівняння, за даними російського політика Володимира Мілова, майже стільки ж Росія планує витратити на Крим.

"В його аналізі бюджету вказано, що цьогоріч Дума вирішила віддати півострову приблизно 195 млрд рублів з федерального бюджету. За нинішнім курсом – це 3,3 млрд доларів, що в 2,5 рази перевищує витрати російської влади на охорону навколишнього середовища (77 млрд рублів) або більше половини від витрат бюджету на охорону здоров'я (379 млрд рублів)", - заявив Мілов.

Втім, народний депутат від "Народного фронту" Юрій Береза вважає, що не всі кошти доходять до окупованого сходу – більша частина просто розкрадається.

"Насправді, до 75 % розкрадається. Це просто проходить по всій бухгалтерії, показуючи, як підтримує Росія окупований Донбас, що вона посилає туди гуманітарні місії, але насправді, ці гроші тільки списуються з бюджету Росії", - зазначив Береза.

Як повідомлялося раніше, Жебрівський заявив, що чітка і жорстка блокада "ЛНР/ДНР" неможлива, поки відкритий кордон з Росією.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme