З'явилося відео нападу на актора російського театру, в якому звинувачують Павленського

У ЗМІ опубліковано запис на якому, як стверджують в "ТЕАТРІ.DOC", художник-акціоніст Петро Павленський і ще кілька людей б'ють одного з акторів театру

Запис отримано з камери спостереження у дворі театру, розповіла директор "ТЕАТРА.DOC" Олена Грєміна, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Медузу".

За словами Грєміної, Павленський побив актора, якому не сподобалося, що художник запрошував до себе його дівчину Анастасію Слоніну. Після цього проти Павленського, за твердженням Грєміної, порушили справу за статтею про побої.

Сьогодні Павленський оголосив, що він зі своєю соратницею Оксаною Шалигін та двома дітьми покинув Росію і має намір просити політичного притулку у Франції.

Приводом для еміграції стала кримінальна справа про зґвалтування проти Павленського і Шалигіної, яку завели за заявою акторки Слоніної.

У "Театрі.doc" розповіли, що художник покликав актрису в гості, де разом з Шалигіною намагався зґвалтувати її. Їй також порізали пальці.

Сам Павленський всі звинувачення відкидає, а заяву про кримінальну справу називає доносом.

Також стало відомо, що адвокат Павленського Дмитро Дінзе нічого не знає про його еміграцію з Росії.

"У нас немає даних про те, що він емігрував і має намір просити політичного притулку у Франції", - сказав правозахисник.

Разом з тим Дінзе підтвердив, що слідство почало щодо Павленського і Шалигіної перевірку про наявність в їх діях складу злочину про насильницькі дії сексуального характеру.

Довідка: Петербурзький художник-акціоніст Петро Павленський відомий низкою скандальних акцій. У липні 2012 року він на захист засуджених учасниць Pussy Riot зашив собі рота.

У травні 2013 року Павленський ліг біля будівлі законодавчих зборів Петербурга голий і обмотаний колючим дротом.

У листопаді 2013 року голий художник на Червоній площі неподалік від Мавзолею прибив свої геніталї до бруківки. 

У лютому 2014 року він влашутвав перфоманс "Свобода" на підтримку українського Майдану, запаливши шини у центрі Петербурга.

У жовтні 2014 року Павленський на даху Інституту психіатрії імені Сербського відрізав собі мочку вуха.

У травні 2016 року художник підпалив двері ФСБ на Луб'янці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme