Впоратися із депресією і перезавантажити мозок. Вісім причин побути одному

Лей Вайнгас: Незатишно одному стає лише в тому випадку, якщо ви боїтеся, що про вас подумають інші

"Усамітнення і самотність – різні речі", – наголошує американська журналістка Лей Вайнгас у колонці для The Huffington Post, передає Depo.ua.

Завдяки соціальним мережам, нерідко нам здається, ніби ми практично не буваємо наодинці з самим собою. Але це не зовсім так. У 50% дорослих американців немає пари, близько 27 млн живуть самі.

Але усамітнення і самотність – різні речі, акцентує автор. Остання несе певні ризики для здоров'я, включаючи серцево-судинні захворювання і депресію. Непросто приділити якийсь час собі, але це хороша ідея. І ось чому:

Вам буде так само весело

Думаєте, що самому в кінотеатрі буде жахливо? А ось і ні. Насправді, ви отримаєте не менше задоволення від будь-яких активностей, будучи один/а. Незатишно стає лише в тому випадку, якщо ви боїтеся, що про вас подумають інші.

Усамітнення зробить вас креативнішими

"Якщо вам подобається займатися брейнстормінгом в компанії інших людей, можливо, ви зміните свою думку, – пише Вайнгас. – Дослідження показують, що кращі ідеї та стратегії народжуються наодинці з собою".

Найкращі ідеї та стратегії народжуються наодинці з собою

І, напевно, більш працьовитими

Пам'ятайте групові проекти в школі? Завжди був хтось, хто сачкував, чомц і з'явилася концепція "соціальної ліні". Зробити завдання одному – це, напевно, найкращий спосіб завершити його швидко і ефективно.

Якщо ви інтроверт, усамітнення – ключ до щастя

Не секрет, що інтроверти інакше взаємодіють зі світом, і один з найголовніших елементів у житті інтроверта – це час, проведений наодинці.

Ви можете зустріти нових людей

Якщо останнім часом ви почувались самотніми, спробуйте зайнятися чимось з того, що любите саме ви. Ви не тільки отримаєте задоволення, але і можете зустріти когось, хто розділяє ваші інтереси.

Усамітнення допоможе з депресією, особливо в підлітковому віці

Дослідження 1997 року показало, що для підлітків усамітнення дуже важливе. Підлітки, які проводять збалансований час наодинці з собою, краще пристосовуються, ніж ті, хто буває наодинці з собою занадто часто або дуже рідко.

Це допомагає перезавантажити мозок

Щоб функціонувати так, як ми того хочемо, наш мозок повинен відпочити і відновитися. Так що навіть якщо ви не інтроверт, усамітнення дуже важливе для обробки та засвоєння інформації.

Ви зможете зайнятися тим, що вам подобається

Якщо вашому другу або партнерові хочеться провести день за футболом, а ви краще вирушили б у похід, не стримуйте себе. Якщо ж ви хочете присвятити весь день собі, то проведіть день, займаючись саме тим, що вам подобається.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme