Український футболіст розповів про "пекельний" футбол в Ізраїлі

Колишній гравець "Динамо" та молодіжної збірної України Дмитро Рижук влітку перейшов у стан лідера першого дивізіону Ізраїлю "Хапоель Акре"

Як повідомляє Depo.Сектор, команда українця після 19 турів посідає другу сходинку турнірки, поступаючись лише двома пунктами лідеру. Дмитро Рижук поділився своїми очікуваннями від ізраїльського етапу кар'єри, розповів про неймовірну спеку і мрію дебютувати в футболці національної збірної України.

- Адаптувався вже до життя в Ізраїлі?

- Перше що здивувало мене, так це неймовірна спека! Середня температура +30! Мені потрібен був певний період щоб адаптуватися до клімату. В основному Ізраїль це зовсім інший світ, інший менталітет людей. Навіть до кухні довелося звикати. Традиційні їхні страви вже покуштував. Найбільше смакують традиційні хумус з нутом (горохове пюре, - авт.) і фалафель (овочеві котлети з гострим соусом, - авт.). Але, на жаль, їхня їжа дуже калорійна. Так що обмежую себе в цьому. Загалом зараз вже відчуваю впевненіше себе як в побуті, так і на полі. 

- В Ізраїлі часто трапляються теракти, не страшно?

- В Україні зараз теж складна ситуація, але люди з інших регіонів спокійно живуть звичайним життям. Намагаюся про це просто не думати.

- На полі з усієї команди ти проводиш ледь не найбільше часу, зіграв в 19 матчах, забив 4 голи...

- Швидко освоїтися допомогли хлопці-легіонери, серб Михайловіч і литовець Міндаугас, які довго зі мною "возилися" і багато в чому допомагали. В команді також є російськомовний лікар. Тому, якщо виникають якісь питання звертаюся до них.

- Яке завдання в команди?

- Команда повинна повернутися в еліту. Керівництво по максимуму зберегло склад, щоб вирішити це завдання. Якщо брати загальний рівень то тут, як і в Україні є 3-4 команди-конкуренти за чемпіонство. Всі інші плюс-мінус одного рівня. Звичайно, щоб досягти рівня "Динамо" і "Шахтаря" ізраїльським командам потрібно багато часу. Але в ізраїльський футбол активно почали вкладати гроші і при правильному підході думаю ця ліга буде підвищуватися в класі.

- В Україні традиційно нарікають на арбітрів. Які проблеми і ізраїльському футболі?

- За півроку проведених в Ізраїлі може був 1-2 матчі, де можна сказати, що судді припускалися помилок. Але в основному грубих помилок не допускають. Тому так і не знаю, що виокремити.

Також читайте "Екс-динамівець Рижук про теракти в Ізраїлі, борги "Металіста" і мрію про збірну України".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme