У Киргизстані вантажний Боїнг впав на дачне містечко: Десятки загиблих

Вантажний Boeing 747 компанії Turkish Airlines рейсом Гонконг - Бішкек впав біля аеропорту киргизької столиці вранці в понеділок

Про це повідомив начальник Центру управління кризовими ситуаціями МНС республіки Мухаммед Сваров, передає  Depo.ua з посиланням на РИА Новости.

"Вантажний літак турецької авіакомпанії, який виконував рейс з Гонконгу, зазнав аварії при заході на посаду в аеропорту Манас у столиці Киргизії через складні погодні умови. У районі падіння горять два будинки, розташовані на дачній ділянці", — сказав Сваров.

Інцидент стався о 3:31 за Київським часом.

Три члени екіпажу загинули в результаті аварії, ще один член екіпажу вижив. Також жертвами катастрофи стали дев'ять дорослих і шість дітей, які проживали в дачному містечку. Двоє дорослих і троє дітей постраждали, вони госпіталізовані з численними травмами. 

Згодом стало відомо, що під час аварії загинули не менше 30 людей.

За попередніми даними, літак належить турецькій авіакомпанії Turkish Airlines, пише "Інтерфакс".

Доля екіпажу невідома. Імовірно, на його борту перебував екіпаж "штатної чисельності", у складі двох пілотів і технічних працівників. За даними "Інтерфакс", в екіпажі літака було чотири людини.

"Літак намагався здійснити посадку з заходу на схід, але з якихось причин не зміг цього зробити і, ймовірно, хотів піти на друге коло. У момент падіння в районі аеропорту спостерігалися погані погодні умови", - процитувало агентство представника рятувального відомства Киргизстану.

У Facebook аеропорту "Манас" розміщено попередження про те, що після обіду в неділю, 15 січня буде туман, з-за якого можливі затримки і переноси рейсів.

На місці події працюють чотири пожежних розрахунки

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme