У Харкові підприємство Ярославського не повертає податковий борг

Харківський адмінсуд не починає розгляд справи про борги Харківського тракторного заводу через відсутність квитанції про сплату судового збору

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в ухвалі Харківського апеляційного адміністративного суду від 11 січня 2017 року.

Спеціалізована державна податкова інспекції з обслуговування великих платників у Харкові через апеляційний суд вимагала стягнути з "Харківського тракторного заводу" податковий борг.

Суддя встановив, що 6 грудня 2016 року Харківський окружний адмінсуд залишив без розгляду аналогічне клопотання податківців.

При цьому суд наголосив, що апеляційна скарга не може бути розглянута тому, що до неї не додано квитанцію, що підтверджує сплату судового збору в повному обсязі (115,76 тис. грн).

Таким чином апеляційний суд залишив скаргу податкової про стягнення боргів "без руху". Податкова має 10 діб, щоб усунути недоліки.

Як повідомляв Depo.Харків, на час заблокування рахунків ХТЗ загальний розмір кредиторської заборгованості, згідно Плану санації, становив 1,796 млрд грн.

У звіті, що додавався до Плану санації зазначалося, що стосовно ХТЗ відкрито виконавче провадження щодо стягнення на користь податкової служби заборгованості в сумі 400,1 млн грн.

Довідка Depo.Харків. Стосовно ХТЗ проводиться розслідування за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.15, ч.1 ст.333, ч.1 ст.328, ч.2 ст.364-1, ч.1 ст.359, ч.1 ст.14, ст.113 Кримінального кодексу України (замах на порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають експортному контролю; розголошення державної таємниці; зловживання повноваженнями службовою особою; незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації; підготовка до диверсії).

Під час розслідування цього провадження Київський райсуд наклав арешт на розрахункові рахунки ХТЗ.

За відомостями правоохоронців, призначений у березні 2016 року новий генеральний директор підприємства Андрій Коваль провів підготовку до демонтажу для подальшого вивезення до Росії обладнання ливарних цехів. До переправлення за кордон була підготовлена й технічна та конструкторська документація на продукцію заводу.

9 червня кредитори ХТЗ та адміністрація заводу ухвалили рішення про початок процедури досудової санації.

Наприкінці грудня 2016 року стосовно Коваля були зняті всі обвинувачення. Правоохоронці розблокували рахунки ХТЗ, із яких виплачується заробітна плата.

6 січня 2017 року завод відновив роботу – розпочалася підготовка до запуску обладнання.

Власником контрольного пакету акції ХТЗ є харківський бізнесмен Олександр Ярославський.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme