Стало відомо, скільки госпітальних округів може з'явитися на Волині

На Волині планували створити чотири госпітальні округи

Стало відомо, скільки госпітальних округ…

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на Віп, на Волині визначають лікарні, які стануть центрами госпітальних округів.

На Волині планували створити чотири госпітальні округи: Луцький, Ковельський, Нововолинський, Камінь-Каширський. Втім, така ідея знайшла чимало противників. Окрім того, неодноразово висловлювалися ідеї створення інших округів.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зауважив, що в області створили робочу групу зі створення госпітальних округів. Вона повинна об’їхати всі районні і міські лікарні, провести обстеження, зустрітися з персоналом, порадитися з представниками основних медичних центрів, громадськістю. Пропозиції робочої групи впорядкують і спрямують комісіям обласної ради, а також узгодять з Міністерством охорони здоров’я. Тільки після цього їх направлять в Кабінет Міністрів.

"Багато зараз почалося різних інсинуацій. Я хочу, щоб на цій темі не спекулювали", – підкреслив Гунчик. Він наголосив, що госпітальні округи будуть створюватися на базі найбільших, найкраще забезпечених і підготованих медичних центрів. Водночас жодну районну лікарню не закриватимуть і не забиратимуть її функції. 

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець розповіла, що робоча група при Міністерстві охорони здоров’я провела детальний аналіз центральних районних лікарень. Вивчали кількість населення, кількість пролікованих хворих, в тому числі з інших районів і областей, кількість оперативних втручань (насамперед складних – на легенях, нирках тощо), пологів, матеріальний стан закладів.

На Волині теж створили міжвідомчу робочу групу. Вона запропонувала створити в області три госпітальні округи: Луцький (з населенням у 488 тисяч осіб), Ковельський (376 тисяч осіб) і Нововолинський (177 тисяч осіб). До Луцького госпітального округу увійдуть Горохівський, Ківерцівський, Луцький, Рожищенський райони. До Ковельського – Ковельський, Камінь-Каширський, Любешівський, Старовижівський, Любомльський, Ратнівський, Шацький, Турійський райони.

До слова, Любомльська, Ратнівська, Камінь-Каширська лікарні залишаються лікарнями інтенсивного лікування першого рівня, решта ж районних лікарень округу будуть закладами планового лікування. Нововолинський госпітальний округ включатиме у себе Іваничівський, Володимир-Волинський та Локачинський райони.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Волинь

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme