Прокуратура закрила "квартирну справу" Каська

Київська місцева прокуратура N6 закрила кримінальне провадження за підозрою колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська у шахрайстві при приватизації житла

Про це в понеділок повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

За результатом вивчення матеріалів кримінального провадження прокуратура встановила, що орган досудового розслідування не здобув достатніх доказів для доведення винуватості  Каська в суді, а встановлені порушення є малозначимими для притягнення його до кримінальної відповідальності.

У  зв’язку з цим процесуальним керівником – прокурором Київської місцевої прокуратури №6, прийнято рішення про закриття провадження щодо В.Каська на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України.

Зазначається, що на наразі законність прийняття рішення про закриття кримінального провадження перевіряється прокуратурою міста Києва.

Довідка: У 2003 році Віталій Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі, яку пізніше приватизувала його мати, яка вже проживала в трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до Генпрокурора про надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю і сестрою. Тому сім'ї Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі. Йдеться про трикімнатну квартиру на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв.м.

Трикімнатна квартира в цьому житловому комплексі меншої площі зараз продається за 8,50 млн грн. Таким чином квартира Каська може коштувати 10 млн грн.

У грудні 2010 року Віталій Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену сім'ї Каська, виключили з числа службових. Після Євромайдану в березні 2014 року Касько зумів одноосібно її приватизувати. Відповідне клопотання до відділу приватизації державного житлового фонду направив заступник Генпрокурора Микола Банчук. На момент приватизації квартири Віталій Касько не працював в прокуратурі. Заступником Генпрокурора він був призначений тільки в травні 2014 року.

Касько написав заяву про відставку 15 лютого 2016 року, через три дні після відкриття кримінального провадження проти нього. Відставка Каська відбулася в день, коли президент Петро Порошенко закликав Генпрокурора Шокіна піти у відставку.

Свого часу Касько заявив, що Шокін нав'язував йому інструкції Ігоря Кононенка, народного депутата від "Блоку Петра Порошенка", а також усунув від розслідування справи "діамантових прокурорів".

У реєстрі майнових прав є дані, що мати екс-заступник Генпрокурора Галина Касько в 2013 році купила квартиру площею 50 кв.м. у Києві на вул. Краківська, 13-б (Дніпровський район). Також вона має земельні ділянки 0,22 га в селі Нові Петрівці Київської області, де розташований недобудований будинок. Земля подарована їй в грудні 2015-го, а раніше належала самому Віталію Каську, який у 2009 році також отримав її в подарунок від невідомої особи.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme