Правоохоронці підозрюють, що у Харкові замість капремонту трамваїв купували списані вагони

Харківські правоохоронці підозрюють службових осіб КП "Жовтневе трамвайне депо" та ТОВ "Технології електротранспорту" у зловживанні з метою отримання хабаря під час капітального ремонту трамвайних вагонів

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у "Харківському антикорупційному центрі", про це стало відомо з ухвали Київського районного суду міста Харкова від 29 листопада 2016 року.

Так, за даними правоохоронців, службові особи КП з метою одержання неправомірної вигоди при проведенні у квітні 2016 року державних закупівель щодо капітального ремонту трамвайних вагонів, визначили переможцем торгів ТОВ "Технології електротранспорту".

Слідчі вказують, що підрядник не мав необхідної кількості працівників відповідної кваліфікації та досвіду проведення аналогічних робіт. Сума тендеру склала 67 млн грн.

В подальшому, за даними слідчих, службові особи ПП "НП Трейдінг", ТОВ "АМК Сервіс", ТОВ "ТПК Промдизель" замість запчастин поставляли на адресу ТОВ "Технології електротранспорту" списані трамвайні вагони, що були придбані у Чеській Республіці у компанії "MVO Invest s.r.o". Фактично капітальний ремонт трамвайних вагонів не проводився, чим державі було завдано збитків у великих розмірах.

При цьому у листопаді КП "Жовтневе трамвайне депо" уклало ще одну угоду з ТОВ "Технології Електротранспорту" на капітальний ремонт трамваїв вартістю 17 млн грн.

За ці кошти підрядник має виконати капітальний ремонт трамвайних вагонів Tatra типу Т-3М.

Вартість ремонту одного вагону складе 1,76 млн грн.

У документації до торгів вказано, що ТОВ "Технології Електротранспорту" не має необхідної кількості працівників та техніки для виконання цього підряду, а роботи буде виконувати КП "Салтівське трамвайне депо".

У "ХАЦ" додали, що за даними засновника "MVO Invest s.r.o" Карела Хуна, вартість одного вживаного вагону для українців складала 130 тис. чешських крон – близько 150 тис. грн.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme