Порошенко обговорив з Меркель і Олландом питання заручників

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсуа Олландом

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає Depo.ua.

"Президент України подякував Федеральному Канцлеру Німеччини та Президенту Франції за незмінну підтримку у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави та реалізації повномасштабної програми реформ", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники обговорили стан виконання Мінських домовленостей з урегулювання ситуації на Донбасі.

Порошенко, Меркель та Олланд наголосили на необхідності досягнення прогресу в реалізації безпекового блоку Мінських домовленостей, що сприятиме подальшому просуванню на інших напрямах мирного врегулювання.

Президент України привернув увагу Канцлера Німеччини та Президента Франції до неприпустимої ситуації, що склалася із заручниками та незаконно утримуваними на Росії громадянами України.

Було відзначено послідовні зусилля України, спрямовані на мирне врегулювання, зокрема щодо звільнення в односторонньому порядку 15 осіб та забезпечення постачання води до окремих районів Луганської області.

Співрозмовники дійшли згоди щодо необхідності продовження роботи з підготовки дорожньої карти імплементації Мінських домовленостей та висловили впевненість у завершенні найближчим часом процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та запровадженні безвізового режиму для громадян України.

З нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин України з Німеччиною, що відзначатиметься найближчими днями, було наголошено, що протягом цього періоду українсько-німецьке співробітництво набуло рис справжнього партнерства, що грунтується на взаємоповазі, спільних європейських цінностях та відповідальності за збереження миру та безпеки на континенті.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme